Grillige omzet? Of ben je met het verkeerde bedrijf bezig?

Grillige omzet: grote kans dat je wel genoeg klanten hebt die bevestigen dat er potentie in je bedrijf zit, maar te weinig klanten om een normaal inkomen te hebben. Of het verschil tussen je pieken en dalen is zo groot.

Verkeerde bedrijf: je huidige bedrijf loopt wel aardig, maar het past niet (meer) goed bij jou. Je hebt alleen geen idee hoe je dat verandert, dus blijf je maar op de oude voet verder gaan.

Of je omzet nou te grillig is of dat je met het verkeerde bedrijf bezig bent: je voelt te vaak onrust in je lijf.

En daar is een eigen bedrijf niet voor bedoeld… 

 

Grillige omzet? Of ben je met het verkeerde bedrijf bezig?

Grillige omzet: grote kans dat je wel genoeg klanten hebt die bevestigen dat er potentie in je bedrijf zit, maar te weinig klanten om een normaal inkomen te hebben. Of het verschil tussen je pieken en dalen is zo groot.

Verkeerde bedrijf: je huidige bedrijf loopt wel aardig, maar het past niet (meer) goed bij jou. Je hebt alleen geen idee hoe je dat verandert, dus blijf je maar op de oude voet verder gaan.

Of je omzet nou te grillig is of dat je met het verkeerde bedrijf bezig bent: je voelt te vaak onrust in je lijf.

En daar is een eigen bedrijf niet voor bedoeld… 

.

.

Strategietraject: wat gaan we precies doen?

Van het neerzetten van je strategie tot en met je website en on-/offline marketing@

Stevige strategie

We beginnen bij de basis, bij je strategie. Wat heb je nu staan? Waar wringt de zakelijke schoen nog? Welke plannen heb je voor de toekomst en hoe kansrijk zijn ze?

Hoe zit het met je profilering (‘geen idee of ik die heb’) en je USP’s (‘die pakketbezorger?’)? Oftewel: waar ben jij sterk in? We analyseren welke doelgroep bij je past en wat je aan die doelgroep gaat aanbieden.

Marketing is key
Welke marketing past bij die stevige strategie? Denk aan dingen als je website slim inzetten. Socialemediakanalen kiezen die jou het meeste rendement opleveren. Of juist meer gebruikmaken van de triljoen offline mogelijkheden.

Ik hoor je uit, vraag door en onderbreek je wanneer mijn alarmbellen afgaan. Dat is namelijk mijn talent: zien waar voor jou kansen liggen. Online én offline, zowel hoog over (dat strategische marketingplan) als lekker praktisch (die pakkende openingsregel van je website).

En dat allemaal gebaseerd op wat jij me vertelt. Want je wil vast geen standaard aanpak, maar maatwerk dat past bij jóuw bedrijf.

‘Joyce liet me vertellen, stelde de juiste (soms pittige) vragen en zorgde hiermee voor inzichten waar ik zelf nooit achter was gekomen.’

NB: Het Strategietraject is bedoeld voor eenpitters en in licht aangepaste vorm ook voor tweepitters. Ben je MKB’er? Dan past een maatwerkvariant van dit traject waarschijnlijk beter bij jouw bedrijf.

1.000 euro subsidie voor Gelderse en Overijsselse ondernemers

Bestaat jouw bedrijf max. 5 jaar en kom je uit Gelderland of Overijssel? Dan kom je in aanmerking voor De Startversneller: een subsidie van 1.000 euro op businesscoaching. Die regeling geldt ook voor dit Strategietraject. 

Lees verder over De Startversneller.

 

‘Nu weet ik welke kant ik op wíl en móet.’

Begin 2018 liep ik vast met mijn bedrijf ParaWatcher. Twee grote klanten waren afgehaakt, omdat er geen budget meer was, of omdat dat geld anders uitgegeven ging worden. Daar had ik dus ook niet zoveel invloed op; het had niks te maken met wat ik voorheen geleverd had...

In dit traject (6 maanden) krijg je:

Ondernemers- test

Je start met een online test waardoor meteen duidelijk wordt wat voor type ondernemer jij bent en wat jouw sterke punten en valkuilen zijn.

Je ontvangt jouw persoonlijke rapport van 50+ pagina’s. Dit bespreken we tijdens de Strategiedag.

 

Strategiedag

In een paar intensieve uren bij mij op kantoor, krijgen we jouw doelgroep + aanbod superscherp en maken we jouw marketingplan.

Het grootste denkwerk zit erop, na afloop weet je precies wat je de komende maanden te doen hebt.

4 sessies

We spreken elkaar nog 4 keer op mijn kantoor of via Skype/Zoom. Tijdens elke sessie kom je tot nieuwe inzichten, krijg je gerichte adviezen en bouwen we verder aan je bedrijf.

De sessies duren elk anderhalf uur.

Onbeperkt appen

Omdat er op weg naar huis of tijdens de afwas vaak ook briljante vragen opkomen, kun je me tussentijds altijd mailen of appen.

Ik antwoord zodra ik jouw bericht zie, dan kun jij meteen weer door.

 

Eerst kennismaken

Ik wil eerst persoonlijk met je kennismaken (telefonisch of videobellend). Daardoor krijg ik een beter beeld van jouw situatie en kan ik je vertellen waar ik in jouw geval de nadruk op wil leggen in dit traject.

Als dit strategietraject jou inderdaad verder gaat helpen, plannen we de eerste sessie. 

Kosten: 350 euro excl. BTW per maand, in totaal 6 maanden.

.

Knopen doorhakken 

‘Joyce maakt inzichtelijk wat wel en niet werkt voor mijn bedrijf. Vaak hakken we knopen door, zodat ik weer opgelucht verder kan. Daar hou ik van. Ik spreek Joyce regelmatig in een Skypesessie, maar voor de concrete vragen – als ik weer eens iets niet meteen kan vinden – app of mail ik haar en heb ik dezelfde dag de oplossing in mijn mailbox. Ze werkt echt mee aan mijn bedrijf. Ik ben heel blij met haar als samenwerkingspartner.’

Sandra de Haan, Vertelschool rotterdam (trainingsbureau)

Directe resultaten 

Soms ben je in het ondernemerschap zoekende: wat wil ik, hoe krijg ik dat voor elkaar en wat past bij mij? Vaak weet je wel wat je moet doen, maar toch doe je het niet…

Joyce is een fijne businesscoach die je een spiegel voorhoudt (niet altijd fijn 😉 maar reuze nuttig. Ze helpt je om zaken in het juiste perspectief te zien, ze is nuchter, eerlijk en altijd ‘to the point’. Ze geeft adviezen waar je wat mee kunt en die je direct toe kunt passen. Dat leidt tot directe resultaten.

Oja, ze heeft een fijn gevoel voor humor, heerlijk!

Mélanie Rijs, Studio Mijs (grafisch design)

Van yoga naar coaching 

Voordat ik bij Joyce terechtkwam, kabbelden de werkzaamheden een beetje voort. Na ruim 4 jaar ondernemen sloten er steeds meer deuren en nam het plezier ook af.

Er moest iets veranderen en ik had een vermoeden welke punten aandacht nodig hadden. Alleen wist ik niet precies hoe dat aan te pakken. Het was me wel duidelijk dat er iemand met verstand van zaken me zou kunnen helpen.

Via het traject De Startversneller van de provincie Gelderland kwam ik bij Joyce terecht. Moeiteloos doorzag zij wat mijn bedrijf en ik nodig hebben.

We formuleerden de volgende thema’s:

  • Is mijn core business nog juist?
  • Hoe kan ik inspelen op de markt en echt als leider mijn bedrijf leiden?
  • Nu is de tijd rijp om niet meer als freelancer, maar als échte zelfstandige te gaan ondernemen.

Op strategisch niveau en marketing niveau zijn we aan het werk gegaan.

Joyce stelde vragen en belichtte de voor mij meest vanzelfsprekende zaken, kwaliteiten en kansen. De focus kwam op coaching, daarnaast bleef ik yogales geven en begon ik aan zes proeftrajecten met coachklanten. Joyce gaf advies over het inrichten van een coachingstraject, maar ook hoe je klanten een mooie dienst aanbiedt. Een aanbod die bij de klant èn bij mij past. Door te doen en strategisch anders te denken is er een passend aanbod ontstaan, waardoor mijn bedrijf kan groeien en voortbestaan.  

Ik ben steviger in mijn ondernemersschoenen komen te staan. Daar ben ik Joyce heel erg dankbaar voor.

Hanna Brinkman-hoogstad, hanna hoogstad (coaching en yoga)

De Bellefleur 1 - 5328 GK Rossum (GLD) 06-21620230 / joyce@joycekooijman.nl