Workshop Commercieel bloggen

Voor wie?

Je schrijft nu al blogs voor jouw marketing (of bent het van plan) en je wil daar beter in worden. Misschien doe je nu uren over één blog omdat het verhaal in je hoofd alle kanten op schiet.

Of je schrijft juist makkelijk de ene blog na de andere, maar commercieel gezien doen ze niet zoveel.

Dat kan beter.

Leer tijdens deze workshop de schrijftechnieken waarmee ik wekelijks lekker leesbare blogs schrijf waardoor nieuwe klanten bij me aankloppen voor hulp bij hun bedrijf.

l

Voorbereiding

Neem de dingen mee die je nodig hebt om te schrijven: voor de een is dat een laptop, voor de ander pen en papier.

Eerstvolgende data

⊗⊗⊗ Vanwege de Coronamaatregelen tijdelijk opgeschort. 

November 2019 tijdens een netwerkdiner 

‘Oh, maar ik ken jou al hoor. Jij bent Joyce Kooijman, van die blogs elke week. Ik lees ze elke dinsdag, vind ze zo goed elke keer.’

In het gesprek dat volgt, kom ik erachter dat de andere ondernemers geen idee hebben hoeveel schrijftechnieken ik per blog gebruik. Of hoe ik toch elke week weer aan nieuwe inspiratie kom. 

Tijdens de coachtrajecten behandel ik het ook wel eens met mijn klanten: hoe ze beter bloggen. Daar kan ik genoeg over vertellen.

De dag na het diner zet ik hem bij mijn ‘To Do’-lijst voor 2020: een workshop over bloggen.

CLASSES

Inhoud workshop

Schrijftechnieken

Ik leer je de verschillende technieken die ik wekelijks gebruik: het afbakenen van een blog, inspiratie opdoen & goede onderwerpen bedenken, aandachttrekkende titels, storytelling, sterke opbouw, passende afsluiter, noem maar op.

Strategisch bloggen

Hoe krijg je nou klanten dankzij je blogs? Een platte pitch aan het einde is vaak niet passend, dus neem ik je mee in de subtielere mogelijkheden om toch jouw aanbod in beeld te krijgen.

Na afloop ga jij…

…naar huis met je eerste commerciële blog en weet je precies hoe je voortaan nieuwe sterke blogs bedenkt en schrijft. 

Reacties op mijn eigen blogs

‘Al enige maanden lees ik je nieuwsbrieven, ze zijn oprecht heel herkenbaar en ik lees ze allemaal tot het eind. Dat is uniek, want bij geen enkele andere nieuwsbrief lukt me dat. Compliment daarvoor!’

‘Goed verhaal Joyce.  Meestal lees ik je blog even en dan klaar, deze heb ik even opgeslagen in mijn Evernote omdat ik die wellicht nog wel een keer wil lezen.’

‘Ik kijk altijd uit naar je blogs, die je zo heerlijk realistisch en nuchter schrijft.’

OBJECTIVES

Praktische info en inschrijven

Z

Datum en tijd

⊗⊗⊗ Vanwege de Coronamaatregelen tijdelijk opgeschort. 

Z

Kosten

Deze dag is 225 euro excl. BTW en inclusief lunch en catering tussendoor. Glutenvrij, koolhydraatarm of andere dieetwensen? Laat het me weten, dan houd ik er rekening mee.

Z

Locatie

Op mijn kantoor in het Gelderse Dreumel (in driehoek Utrecht, Den Bosch, Nijmegen). Het adres is Nieuwstraat 10, 6621 KV Dreumel. Rondom het pand ligt volop gratis parkeerruimte.

Z

Max. 4 deelnemers

Ik geef het liefst zoveel mogelijk persoonlijke aandacht, vandaar dat ik mijn workshops in kleine groepen geef. 

De Bellefleur 1 - 5328 GK Rossum (GLD) 06-21620230 / joyce@joycekooijman.nl